به وجود آمدن روش های مختلف چاپ سبب شده تا برای انتخاب بهترین آنها دچار سردرگمی شویم. یکی از انواع آنها که مخاطبین زیادی نیز دارد چاپ تیشرت است. از این رو با توجه به تنوع ایجاد شده بسیاری این پرسش را مطرح می کنند که بهترین چاپ روی تیشرت کدام است؟ در این بخش قصد داریم تا با معرفی انواع موجود در بازار به این پرسش پاسخ دهیم. با کمک این اطلاعات شما قادر خاهید بود تا بهترین چاپ برای تیشرت را متناسب با نیاز خودتان پیدا کنید.

آشنایی با انواع چاپ تیشرت

انواع مختلفی از چاپ در باز وجود دارد که این تنوع سبب شده تا در زمینه تیشرت های چاپی نیز محصولات مختلفی ایجاد شود. اگر شما می خواهید یک تیشرت با طرح دلخواه و سفارشی برای دوست یا اعضای خانواده خود و یا حتی برای تبلیغات سفارش دهید انواع مختلفی در این زمینه وجود دارد که می توانید انتخاب کنید. هر تکنیک چاپی کیفیت و استایل خود را دارد. اما شما از کجا می دهنید بهترین چاپ روی تیشرت کدام است.

به لطف پیشرفت در صنعت چاپ شما خواهید توانست با استفاده از روش های مختلف چاپ تیشرت مانند سیلک، چاپ مستقیم، انتقال طرح، برش وینیل و یا روش های دیگر طرح مورد نظر خود را روی تیشرت چاپ کنید. در زیر مهترین این روش ها را بیان کرده ایم که با مطالعه آن قادر خواهید بود بهترین آنها را برگزینید.

1.DTG

این روش مخفف direct to garment printing چاپ چاپ مستقیم روی پارچه است که بهترین کیفیت را در انواع مختلف به اجرا در می آورد. همچنین ممکن است. البته ممکن است آن را به نام DTF یا  direct to fabric printing که به معنی چاپ مستقیم روی پارچه است نیز شناخته شود. این روش دقیق همان کاری را می کند که در مخفف آن نیز بیان شده است: یک چاپگر جوهر نیازی را روی پارچه به شکل طرح انتخابی منتقل می کند. این به این معنی هست که شما می توانید هر طرحی با هر ترکیب رنگی را روی تیشرت چاپ کنید.

کیفیت بالا و وجود رنگ پنجم سفید در این روش سبب شده تا هیچ محدودیتی را در چاپ شاهد نباشیم. با توجه به آنکه در این روش رنگ به بافت پارچه نیز نفوذ می کند، دیگر شاهد یک لایه سفت روی پارچه نبود و می توانیم یک بافت نرم چاپی را شاهد باشیم. از معایب این روش چاپ تیشرت می توان به هزینه بالای چاپ آن اشاره کرد. از این رو عموما برای سفارشات عمده گزینه مقرون به صرفه ای نخواهد بود.

2. سیلک اسکرین

یکی از بهترین روش های چاپ تیشرت که این روزها محبوبیت زیادی نیز پیدا کرده است، چاپ سیلک اسکرین می باشد. در این روش دیگر شاهد انتقال طرح از طریق دستگاه جوهر اشان نبوده و فرایند به صورت دستی انجام گیرد. در این روش چاپ تیشرت ابتدا طرح برای روی یک شابلون ایجاد شده سپس با کاردک مخصوص و جوهر پلاستیزول به پارچه مطابق الگوی شابلون انتقال می یابد.

به دلیل اینکه با هر شابلون یک رنگ را می توان انتقال داد بنابراین در این روش با محدودیت رنگ نیز موجه ایم و چاپ عکس یا طرح هایی با جزئیات بالا مشکل یا غیرممکن است. اما به دلیل هزینه مناسب آن گزینه ای اقتصادی در تیراژ های انبوه خواهد بود.

3. سابلیمیشن

استفاده از پرس های حرارتی برای نوع انتقال حرارتی یا چاپ سابلیمیشن از جمله چاپ روی لیوان و چاپ تیشرت در سالهای اخیر خصوصا در بین مشاغل خانگی رواج بسیاری یافته است. شاید این نوع بهترین روش چاپ تیشرت برای عده ای که به دنبال یک روش سریع ارزان و مقرونه به صرفه هست باشند. همانطور که گفته شد سیلک اسکرین برای سفارشات تیراژ بالای تیشرت مناسب است و برای تعداد کم می توان از DTG استفاده کرد. اما در مواقعی شاید بخواهیم گزینه ای داشته باشیم که از نظر هزینه نزدیک به سیلک در تیراژ عمده و از نظر عدم محدودیت در چاپ نزدیک به DTG.

در این شرایط شاید بهترین روش چاپ تی شرت برای ما انتقال حرارتی یا سیلک اسکرین باشد. در این روش طرح ابتدا روی یک برگه مخصوص چاپ شده سپس با استفاده از یک پرس حرارتی به پارچه منتقل می شود. باید این نکته را نیز در نظر داشته که در سابلیمیشن ما امکان چاپ رنگ سفید را نداریم بنابراین بهتر است از پارچه های سفید برای چاپ تیشرت استفاده کنیم.

4. مدیا یا کاتری

دنیای چاپ جذابیت های خاص خود را دارد به طوریکه با روش ها و ابزارهای مختلف می توان کارهای خلاقانه زیادی انجام داد. یکی دیگر از روش های چاپ تیشرت مدیا یا برش کاتری است. با استفاده از نوع مدیا می توان طرح ها را مطابق الگو برش داد و سپس با پرس حرارتی روی پارچه چسباند. طرح نهایی ستحکام حوبی روی لباس عموما به دلیل لیبلی بوده دارای دوام خوبی بوده و به مرور زمان پاک نمی شود. اما هر روشی در کنار مزایای خود دارای معایبی نیز است که نوع مدیا نیز از این قاعده مستثنی نیست.

با توجه به این رنگ طرح از روی وینل برش داده ساخته شده و در کل چاپ رنگی را در مراحل مختلف آن شاهد نیستیم تنها می توان از الگوهای گرافیکی تک رنگ استفاده کرد. این روش خصوضا در درج نام و شماره بازیکنان ورزشی کاربرد فراوان دارد.

تفاوت بین انواع روش های چاپ تیشرت

اگر از مطالعه کامل روش های گفته شده کمی سردر گم شده اید می توانید جدول زیر را مشاهده و با مطالعه اجمالی آن بهترین روش چاپ تیشرت برای خودتان را انتخاب کنید.

کیفیت گزینه های طراحی ماندگاری قیت نهایی پیچیدگی اجرا زمان انجام سرعت چاپ
DTG بالا بالا متوسط بالا پایین پایین بالا
پلاستیزول بالا متوسط متوسط متوسط بالا متغیر متغیر
وینیل بالا پایین بالا پایین پایین متغیر پایین
چاپ حرارتی با پرس متوسط بالا متوسط پایین پایین پایین متوسط
سابلیمیشن بالا بالا بالا بالا بالا متوسط متغیر
سیلک بالا متوسط بالا بالا بالا بالا بالا
ایربراشینگ بالا خیلی بالا پایین پایین بالا خیلی بالا خیلی بالا
چاپ دیسارژ بالا متوسط بالا بالا متوسط بالا پایین

انتخاب بهترین روش چاپ تیشرت

انتخاب بهترین روش چاپ تیشرت برای شما تا حد زیادی به نیاز های خاص شما دارد. اینکه پارامترهای کیفیت و زمان تا چه اندازه برای شما حائز اهمیت است و چه تعدادی را می خواهید سفارش دهید. با در نظر گرفتن دسته بندی های مختلف تیشرت چاپی و برسی پارامترها با نیاز های خود خواهید توانست بهترین روش را برای خود برگزینید.

نتیجه گیری:

استفاده از ابزارها و روش های مختلف ایجاد شده در صنعت چاپ نیازمند شناخت مختصر از آنها و سپس تطبیق این گزینه ها با نیازهای خاص ما است. این مقاله تا حد خیلی خوبی به شما اطلاعات مفیدی از این موضوع ارائه می دهد اما برای اطلاعات بیشتر می توانید با مجموعه های چاپی که در این زمینه فعالیت دارند نیز مشورت کنید تا بهترین انتخاب را برای خود داشته باید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up